همه چيز در مورد شعار سال 93
تبلیغات
تبلیغات
نوشته شده توسط : سلطان قلبها

مقدمه

- – - – - – - – - – -
نوروز لحظه ای عزیز برای ایرانی ها است.همه مردم ما با هر سلیقه ای تحویل سال و نوروز را مهم می دانند. در تاریخ ایران همیشه بالاترین مقامات کشور هم نوروز را جشن می گرفته اند. در انقلاب اسلامی نیز نوروز با پیام رهبری نظام آغاز می شود؛ ایشان بیشتر سال ها را با یک نامی مشخص کرده اند که به نظر می رسد فلسفه این کار جلب توجه مردم به یک ارزش و همین طور در نقطه مقابل آن به یک مشکل است. براین اساس رهبری با اطلاعات و گزارش هایی که از سراسر کشور دریافت می کنند، مطالعات و تجربه ای که دارند، درک و دریافتی که از معارف اسلامی و قرآنی و مفاهیم انسانی دارند و نیز اشرافی که به مسائل کشور دارند، هر سال ملت را به یک موضوع توجه می دهند.
در واقع از میان همه ارزش ها و جهت گیری های مطلوب، رهبری یک ارزش را برجسته می کنند و در صدر قرار می دهند و توجه همگان را به آن جلب می کنند. این در واقع نوعی اعتلای فرهنگ عمومی جامعه است که از وظایف رهبری است., در جامعه ما اشکال کم نیست. البته محاسن بسیاری هم وجود دارد.رهبری برای بیان عیب ها از نقطه مقابل آنها استفاده می کنند و آن حسنی را که توجه به آن می تواند عیب ها را برطرف کند، نام سال قرار می دهند. مثلاً در جامعه بی انضباطی اجتماعی وجود داشته و ایشان روی انضباط اجتماعی تأکید می کنند. یا وقتی بخواهند با تنبلی مقابله کنند، همت مضاعف را برمی گزینند. یا وقتی بخواهند اعتماد به نفس را تقویت کنند، صحبت از نوآوری و شکوفایی می کنند. وقتی می خواهند به پرکاری و عشق به کار تأکید کنند، وجدان کار را اعلام می کنند. یا مثلاً ارزش هایی مانند رفتار علوی، نهضت حسینی و امثال این ها را که اثرگذار بوده است . ( حداد عادل ، مشاور عالی مقام معظم رهبری ، پایگاه خبری تحلیلی سخن آنلاین ، ۲۹/۱۲/۱۳۹۲ ، با تلخیص ) و لذا همگان بر این نکته اذعان دارند که ” نامگذاری سال ها از جانب مقام معظم رهبری یک حرکت تشریفاتی نبوده و نیست بلکه ایشان به عنوان رهبرانقلاب اسلامی و دیده بانی هوشیار نیاز کشور را برانداز کرده و با نامگذاری هر سال با نامی مربوط به نیاز همان سال خط و مشیی را برای دستگاه های مختلف نظام مشخص می فرمایند بدین معنا که باید تمام دستگاه های مرتبط با نظام اعم از سه قوه قضائیه، مقننه و مجریه و غیر سه قوه همه با هم به سوی این هدف مشخص شده حرکت کنند و تمام تلاش خود را برای هر چه بهتر انجام شدن و به سرانجام رسیدن رهنمودهای رهبری به کار ببندند . ( پایگاه خبری تحلیلی صراط ، ۶/۱/۱۳۹۰ ، با تغییر وتخلص )

- – - – - – - – - – - – - – - -

آغاز نام گذاری رسمی سال از سوی مقام معظم رهبری

- – - – - – - – - – - – - – - -
رهبر معظم انقلاب با نام‌گذاری سال ۱۳۷۸، به عنوان سال امام خمینی(ره) سنتی جدید را برای نام‌گذاری سال‌ها در کشور پایه نهادند. سنتی که پیش از این نیز در پیام‌های نوروزی ایشان به چشم می خورد اما به شکل مدون و تأثیر‌گذار که راهی را نشان بدهد و بتواند حرکتی در جامعه ایجاد کند از سال ۷۸ آغاز شد. این سنت حسنه از سال ۸۲ با نام‌گذاری سال مذکور به نام “خدمتگزاری” حالتی جدی‌تر به خود گرفت و موجبات تکاپو در بین مسؤولان برای رسیدن به خواسته‌های معظم‌ له که در حقیقت خواسته نهایی عموم جامعه بود را بیش از پیش کرد. ( پایگاه خبری تحلیلی صراط ، ۶/۱/۱۳۹۰ ، با تغییر وتخلص )
” رهبر معظم انقلاب در سال‌های پیش از آن هم در پیام‌های نوروزی خود بر نکته‌ای مشخص تاکید می‌کردند اما نام مشخصی را برای سال آغاز شده عنوان نمی‌کردند. بر همین مبنا بود ایشان سال ۱۳۶۹ را سال تاکید بر ”تحول درونی و اصلاح امور” عنوان کردند؛ سالی که اولین عید ایران اسلامی به رهبری حضرت آیت ‌الله خامنه‌ای بود.
رهبر معظم انقلاب همچنین سال ۱۳۷۰ را تاکید بر ”صبح روشنی”، سال ۱۳۷۱ را تاکید بر ”تحکیم معنویت”، سال ۱۳۷۲ را سال تاکید بر ”عدالت اجتماعی”، سال ۱۳۷۳ را تاکید بر ”صرفه‌جویی”، ۱۳۷۴ تاکید بر ”وجدان کاری، انضباط اجتماعی، انضباط اقتصادی”، سال ۱۳۷۵ را تاکید بر”ضرورت پرهیز از اسراف و حفظ ثروت و منابع عمومی کشور”، سال ۱۳۷۶ را سال تاکید بر”توجه به معنویات و فضایل اخلاقی” و سال ۱۳۷۷ را سال تاکید بر ”صرفه‌جویی و پرهیز از اسراف، قناعت و پایداری بر مواضع اسلامی و انقلابی” اعلام کردند. ( پایگاه تخصصی الگو شناسی )

- – - – - – - – - – - – - – - -

جدول نام سال های اخیر در یک نگاه
- – - – - – - – - – - – - – - -
۱۳۷۳ ”وجدان کارى” و”انضباط اجتماعی”
۱۳۷۴ ”انضباط اقتصادى و مالى”
۱۳۷۵ ”کار سازنده”
۱۳۷۶ ”صرفه جویی”
۱۳۷۷ ”صرفه جویی”
۱۳۷۸ ”امام خمینى قدسّ سرّه”
۱۳۷۹ ”امام امیرالمؤمنین، علی بن ابی طالب علیه ‏السّلام”
۱۳۸۰ ” اقتدار ملی و اشتغال آفرینی”
۱۳۸۱ ”عزّت و افتخار حسینى”
۱۳۸۲ ”نهضت خدمتگزارى”
۱۳۸۳ ”پاسخگویى سه قوه به ملت ایران”
۱۳۸۴ “همبستگى ملى و مشارکت عمومى”
۱۳۸۵ “پیامبر اعظم(ص)”
۱۳۸۶ ”اتحاد ملى و انسجام اسلامى”
۱۳۸۷ ”نوآوری و شکوفایی”
۱۳۸۸ ”اصلاح الگوى مصرف”
۱۳۸۹ ”همت مضاعف و کار مضاعف”
۱۳۹۰ ”جهادی اقتصادی”
۱۳۹۱ ”تولید ملى، حمایت از کار و سرمایه‌ ایرانى”
۱۳۹۲ ”حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی”
۱۳۹۳ ”اقتصاد و فرهنگ، با عزم ملی و مدیریت جهادی ”

 

سال ۹۳ سال اقتصاد و فرهنگ، با عزم ملی و مدیریت جهادی

—-
در نگاه به سال ۹۳ آنچه به نظر … مهم‌تر از همه است، دو مسئله است: یک مسئله همین مسئله‌ی اقتصاد و دیگری مسئله‌ی فرهنگ است. در هر دو عرصه و در هر دو زمینه توقّعی که وجود دارد، تلاش مشترکی است میان مسئولان کشور و آحاد مردم. آنچه برای بنای زندگی و سازندگی آینده مورد انتظار است، بدون مشارکت مردم تحقّق‌پذیر نیست. بنابراین علاوه بر مدیریّتی که مسئولین باید انجام بدهند، حضور مردم در هر دو عرصه لازم و ضروری است؛ هم عرصه‌ی اقتصاد، هم عرصه‌ی فرهنگ. بدون حضور مردم کار پیش نخواهد رفت و مقصود تحقّق پیدا نخواهد کرد. مردم در گروه‌های گوناگون مردمی با اراده و عزم راسخ ملّی میتوانند نقش‌آفرینی کنند. مسئولین هم برای اینکه بتوانند کار را به‌درستی پیش ببرند، احتیاج به پشتیبانی مردم دارند. آنها هم بایستی با توکّل به خدای متعال و با استمداد از توفیقات و تأییدات الهی و کمک مردمی، مجاهدانه وارد میدان عمل بشوند؛ هم در زمینه‌ی اقتصاد و هم در زمینه‌ی فرهنگ. … به گمان من آنچه در این سال جدید پیش رو داریم، عبارت است از اقتصادی که به کمک مسئولان و مردم شکوفایی پیدا کند، و فرهنگی که با همّت مسئولان و مردم بتواند سمت و سوی حرکت بزرگ کشور ما و ملّت ما را معیّن کند. لذا من شعار امسال را و نام امسال را این قرار دادم: ” اقتصاد و فرهنگ با عزم ملّی و مدیریّت جهادی ” (پایگاه خبری تحلیلی گلپا نیوز ، ۱/۱/۱۳۹۲ )

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – -
بازشناسی واژه های کلیدی در پیام نوروزی و سخنان مقام معظم رهبری در جوارمرقد امام رضا ( ع )
تحقق حماسه سیاسی
در سال ۹۲ آنچه به‌عنوان حماسه‌ی سیاسی انتظار میرفت، ملّت ایران خلق کردند و آفریدند. یقیناً حماسه‌ی سیاسی در دو حرکت بزرگ ملّت ایران جلوه‌ی بیشتری یافت: یکی حرکت انتخابات در نیمه‌ی اوّل سال، و دیگری راهپیمایی سراسری و عظیم ملّت در نیمه‌ی دوّم . دو نکته درباره‌ی این دو حادثه وجود دارد.

نکته‌ی اوّل : از اوّل انقلاب تا امروز، نصاب شرکت مردم در انتخابات تنزّل نکرده است؛ این خیلی مهم است. در آخرین انتخاباتی که ملّت ما پای صندوق رأی رفتند ــ یعنی انتخابات ریاست جمهوری یازدهم ــ شرکت مردم در انتخابات، ۷۲ درصد بود؛ این رقم، هم در بین انتخابهای دنیا یک رقم بالایی است و یک نصاب برجسته‌ای است . معنای این شرکت وسیع مردم در انتخابات این است که مردم‌سالاری دینی در کشور تثبیت شده است .
نکته دوّم : در مورد راهپیمایی بیست‌ودوّم بهمن است که جمعیّت راهپیمایی در تهران و در شهرهای بزرگ و معروف از سالهای قبل، هم بیشتر بود، هم پرشورتر بود یعنی شعارهای مردم، شعارهای پرمغز و پرمعنا و پرشور بود. علّت این بود که امسال عوامل مؤثّر در سیاستهای استکباری، لحنشان نسبت به ملّت ایران بی‌ادبانه‌تر و توهین‌آمیزتر بود. این نشان‌دهنده‌ی حسّاسیّت مردم ما و غیرت مردم ما در برابر دشمنی و شرارت دشمنان جمهوری اسلامی و دشمنان ایران است.

- – - – - – - – - – -
حماسه اقتصادی در پیش رو
در باب حماسه‌ی اقتصادی کاری که باید انجام بگیرد و توقّع بود که اتّفاق بیفتد، اتّفاق نیفتاد. تلاشهایی انجام گرفت که مورد سپاس است، ولی کار بزرگی که باید در زمینه‌ی حماسه‌ی اقتصادی انجام بگیرد، همچنان در پیش روی ما است و ما موظّفیم که این حماسه را به وجود بیاوریم. مسئله‌ی اساسیِ اقتصاد برای کشور ما و ملّت ما یک مسئله‌ی مهم است؛ در اواخر سال ۹۲ بحمدالله یک زیرساخت فکری و نظری برای حماسه‌ی اقتصادی به وجود آمد؛ سیاستهای «اقتصاد مقاومتی» اعلام شد و زمینه آماده است برای اینکه ان‌شاءالله تلاش لازم در این باب انجام بگیرد.

مولفه های مهم درسال ۹۳
در نگاه به سال ۹۳ آنچه مهم‌تر از همه است، دو مسئله است: یک مسئله همین مسئله‌ی اقتصاد و دیگری مسئله‌ی فرهنگ است. در هر دو عرصه و در هر دو زمینه توقّعی که وجود دارد، تلاش مشترکی است میان مسئولان کشور و آحاد مردم. آنچه برای بنای زندگی و سازندگی آینده مورد انتظار است، بدون مشارکت مردم تحقّق‌پذیر نیست. بنابراین علاوه بر مدیریّتی که مسئولین باید انجام بدهند، حضور مردم در هر دو عرصه لازم و ضروری است؛ هم عرصه‌ی اقتصاد، هم عرصه‌ی فرهنگ. بدون حضور مردم کار پیش نخواهد رفت و مقصود تحقّق پیدا نخواهد کرد. مردم در گروه‌های گوناگون مردمی با اراده و عزم راسخ ملّی میتوانند نقش‌آفرینی کنند. مسئولین هم برای اینکه بتوانند کار را به‌درستی پیش ببرند، احتیاج به پشتیبانی مردم دارند. آنها هم بایستی با توکّل به خدای متعال و با استمداد از توفیقات و تأییدات الهی و کمک مردمی، مجاهدانه وارد میدان عمل بشوند؛ هم در زمینه‌ی اقتصاد و هم در زمینه‌ی فرهنگ.

ملّت ایران باید خود را قوی کند؛ این حرف من است. حرف، درباره‌ی اقتدار ملّی است. بر این اساس نقشه‌ی کلّی سال ۹۳ را در این دو عنصر میبینم که در پیام اوّل سال عرض کردم: اقتصاد و فرهنگ با عزم ملّی و با مدیریّت جهادی.
قوی شدن یک ملّت فقط به این نیست که تسلیحات جنگی پیشرفته‌ای داشته باشد؛ البتّه تسلیحات هم لازم است، امّا فقط با تسلیحات هیچ ملّتی قوی نمیشود. من وقتی نگاه میکنم، سه عنصر را پیدا میکنم که دو عنصر از آنها همین دو نقطه‌ای است که در پیام عرض کرده‌ام؛ این سه عنصر اگر مورد توجّه قرار گرفتند، یک ملّت قوی میشود: یکی اقتصاد، یکی فرهنگ، و سوّمی علم و دانش.

بایدهای تحقق شعار سال ۹۳ از منظر مقام معظم رهبری
الف : در حوزه اقتصاد ، عزم ملی و مدیریت جهادی
۱- توجه به اقتصاد مقاومتی به عنوان یک ایده اجرائی و بهترین راه حلّ مشکلات اقتصادی کشور جهت مقاوم‌سازی، محکم‌سازی پایه‌های اقتصادی ، چه در شرایط تحریم، چه در شرایط غیر تحریم با شاخص های ؛
- یک الگوی علمی متناسب با نیازهای کشور ما و بسیاری از کشورها
- درون‌زا بودن ( از دل ظرفیّتهای خود کشور ما و خود مردم ما میجوشد )
- برون‌گرا است ( با اقتصادهای جهانی تعامل دارد، با اقتصادهای کشورهای دیگر با قدرت مواجه میشود)
- مردم‌بنیاد است ( بر محور دولت نیست و اقتصاد دولتی نیست، اقتصاد مردمی است؛ با اراده‌ی مردم، سرمایه‌ی مردم، حضور مردم تحقّق پیدا میکند)
- نظارت دولتی (دولت مسئولیّت برنامه‌ریزی، زمینه‌سازی، ظرفیّت‌سازی، هدایت و کمک دارد)
- دانش‌بنیان و دانش محور است ( از پیشرفتهای علمی استفاده میکند ، اقتصاد را بر محور علم قرار میدهد )
- بهره گیری از تجربه‌ها و مهارتها ی ( صاحبان صنعت و کارگرانی که دارای تجربه و صنعتگر یا کشاورز
وعناصر با تجربه‌ی که در طول سالهای متمادی کارهای بزرگی را بر اساس تجربه انجام داده‌اند)
- عدالت‌محور ی به معنای توجه به عدالت اقتصادی و عدالت اجتماعی و عدم توجه صرف به شاخصهای اقتصاد سرمایه‌داری نظیر رشد ملّی، تولید ناخالص ملّی
- توجه به شاخصهای علمی موجود دنیا بر محور «عدالت» نه به معنای تقسیم فقر، بلکه به معنای تولید ثروت و ثروت ملّی را افزایش دادن
۲- ظرفیت های کشور جهت تحقق اقتصاد مقاومتی
- نیروی انسانی ( جمعیّت جوان کشور ــ از پانزده سال تا سی سال ــ ، ده میلیون دانش‌آموخته‌ی دانشگاه‌ها ، چهار میلیون دانشجو ، میلیونها نیروی مجرّب و ماه )
- منابع طبیعی ( نفت ، گاز ، معادن ، طلا و فلزّات کمیاب ، سنگ آهن، سنگهای قیمتی، انواع و اقسام فلزهای لازم و اساسی ــ که مادر صنایع محسوب میشوند )
- موقعیّت جغرافیایی ( پانزده کشور همسایه با جمعیت ۳۷۰ میلیونی ، فرصت حمل و نقل ترانزیت آن ها ، دریای آزاد در جنوب ، آبهای محدود در شمال ، بازار داخلی ۷۵ میلیونی )
- زیرساخت‌های نرم‌افزاری ( سیاستهای اصل ۴۴، سند چشم‌انداز ) و سخت‌افزاری (جاده ، سدّ، پل ، کارخانه و امثال اینها )
۳- شاهد مثال امکان نیل به تحقق اقتصاد مقاومتی :
- پیشرفت های صورت گرفته در شرائط تحریم در حوزه های (تولید علم ، صنعت و فناوری است ، دانشهای پیشرفته و روز، نانو ، هسته‌ای ، سلّولهای بنیادی ، صنایع دفاعی ، صنایع پهپاد و موشک )
۴- الزامات تحقق اقتصاد مقاومتی
- بی توجهی به تحریم ها ( چشممان به دست دشمن نباشد که کِی این تحریم را برمیدارد، کِی فلان نقطه را موافقت میکند )
- عزم جدی ، تعامل و همکاری ( در اقتصاد هم اگر عزممان را جزم کنیم و دست به دست هم بدهیم، میتوانیم اقتصاد را شکوفا کنیم )
- حمایت قانونی ، قضائی ، اجرائی ، تشویقی ، از تولید ملی ( مسئولان باید از تولید ملّی حمایت کنند . تولید ملّی، اساس و حلقه‌ی اساسی پیشرفت اقتصاد است )
- توجه صاحبان سرمایه و نیروی کار به افزایش بهره وری و حدّاکثر استفاده‌ی بهینه از امکاناتی که وجود دارد .
- ارجح دانستن فعّالیّت های تولیدی از سوی صاحبان سرمایه بر فعّالیّتهای دیگر ( این حسنه است، این صدقه است، این جزو بهترین کارها است )
- ترویج تولید ملّی از سوی مردم در همه‌ی سطوح با «مصرف تولیدات داخلی»( نمیگوییم خرید جنس خارجی حرام است، امّا عرض میکنیم خرید جنس داخلی یک ضرورت برای مقاوم‌سازی اقتصاد است . در اینجا هم مثل خیلی جاهای دیگر، مسئولیّت مسئولان و مدیران کشور از دیگران بیشتر است )
وظایف همگانی در خصوص اقتصاد مقاومتی ( اقتصاد مقاومتی به معنای مقاوم ساختن پایه‌های اقتصاد، یکی از وظایف عمومی امروز ما است و همه میتوانند در آن نقش ایفا کنند، هم مسئولین و مسئولین قوای سه‌گانه، هم آحاد مردم، هم
کسانی که دارای مهارت کارند، هم کسانی که دارای سرمایه‌اند، هم صاحب‌نظران )

ب : در حوزه فرهنگ ، عزم ملی و مدیریت جهادی
بخش اول : وظایف دستگاه های رسمی کشور
۱- ارجحیت فرهنگ ( فرهنگ از اقتصاد هم مهم‌تر است. فرهنگ، به معنای هوایی است که ما تنفّس میکنیم ؛ فرهنگ یعنی باورهای مردم، ایمان مردم، عادات مردم، آن چیزهایی که مردم در زندگی روزمره با آن سر و کار دائمی دارند و الهام‌بخش مردم در حرکات و اعمال آنها است؛ اگر خدای‌ناکرده جهت‌گیری غلط باشد، زندگی جوری دیگری خواهد شد؛ تمرکز دشمنان بر روی فرهنگ بیشتر از همه جا است. چرا؟ به‌خاطر همین تأثیر زیادی که فرهنگ دارد. هدف و آماج تحرّک دشمنان در زمینه‌ی فرهنگ، عبارت است از ایمان مردم و باورهای مردم . از روزهای اوّل انقلاب، دستگاه‌های تبلیغات، همه‌ی توش‌و‌توان خود را گذاشته‌اند برای اینکه مردم را نسبت به پایه‌های این انقلاب بی‌اعتقاد کنند. این کارِ فرهنگی است؟ ایمان مردم را مورد تهاجم قرار دادند، باورهای قلبی مردم را مورد تهاجم قرار میدهند؛ این را نمیشود انسان ندیده بگیرد)
۲- توجه به خطوط قرمز در حوزه آزادی ( مسئولان فرهنگی، باید مراقب رخنه‌ی فرهنگی باشند؛ رخنه‌های فرهنگی بسیار خطرناک است؛ باید حسّاس باشند، باید هشیار باشند. چطور از ما توقّع دارند که خطوط قرمز اعتقادی و انقلابی کشورمان و جوانانمان را ندیده بگیریم؟)
۳- اقدامات ایجابی و دفاعی در حوزه فرهنگ ( در تخریب فرهنگی، کاری که تخریب‌کنند‌گان فرهنگ انجام میدهند این است که به‌جای عزم راسخ ملّی، تردید را در مردم ترویج میکنند . جای احساس عزّت و اعتمادبه‌نفس ملّی، احساس حقارت ملّی را به آنها تزریق میکنند؛ جای ایمان راسخ، شبهه‌افکنی و بی‌اعتقادی؛ جای کار و تلاش و همّت بلند، لذّت‌جویی و شهوت‌رانی . دستگاه‌های رسمی فرهنگی کشور بایستی وظایف خودشان را در مقابل اینها انجام بدهند. البتّه بعضی از وظایف، وظایف ایجابی است، بعضی از وظایف هم وظایف دفاعی است؛ هر دوی اینها باید انجام بگیرد؛ هم وظایف ایجابی، هم وظایف دفاعی. دستگاههای تبلیغاتی کشور ما ــ چه آنهایی که مستقیماً مربوط به دولتند، چه آنهایی که مستقیم مربوط به دولت نیستند ــ از هوچی‌گری رسانه‌های بیگانه یا رسانه‌هایی که زبان بیگانه را در کام خودشان دارند، نباید بهراسند، رفتارشان را با آنها تنظیم نباید بکنند )
۴- توجه به حد ومرز آزادی ( آزادی غیر از ولنگاری است؛ آزادی غیر از رهاسازی همه‌ی ضابطه‌ها است. آزادی دارای ضابطه است. اگر چنانچه کسانی هستند در کشور که برای تیشه به ریشه‌ی ایمان جوانان زدن دارند تلاش میکنند، نمیشود این را تماشا کرد به‌عنوان اینکه این آزادی است. نمیشود بی‌تفاوت نشست. اینکه ببینیم کسانی با استفاده‌ی از هنر، با استفاده‌ی از بیان، با استفاده‌ی از ابزارهای گوناگون، با استفاده‌ی از پول، راه مردم را بزنند، ایمان مردم را مورد تهاجم قرار بدهند، در فرهنگ اسلامی و انقلابی مردم رخنه ایجاد کنند )
بخش دوم : وظیفه جوانان و مراجع فرهنگی
۱- تداوم کار آغاز شده از سوی جوانان در حوزه فرهنگ با جدیت :
امّا آنچه نقطه‌ی مهم‌تر عرض من است، خطاب به جوانهایی است که در سرتاسر کشور فعّالیّتهای فرهنگی را به صورت خودجوش شروع با اراده‌ی خودشان، با انگیزه‌ی خودشان شروع کردند که بحمدالله خیلی هم وسیع شده است. کار را هرچه میتوانند به‌طور جدّی دنبال کنند و ادامه بدهند. بدانند که همین گسترش کار فرهنگی در بین جوانهای مؤمن و انقلابی، نقش بسیار زیادی را در پیشرفت این کشور و در ایستادگی ما در مقابل دشمنان این ملّت، ایفا کرده است.
۲- حفظ نگاه نقادانه مراجع فرهنگی به اوضاع فرهنگی کشور با منطق محکم و با بیان روشن،
مَراجع فرهنگی ( یعنی علما، اساتید، روشنفکران انقلابی، هنرمندان متعهّد، ) نگاه نقّادانه خودشان را نسبت به اوضاع فرهنگی کشور همچنان داشته باشند و تذکّر بدهند با منطق محکم و با بیان روشن، نقطه نظرات صحیح را ارائه بدهند. با تهمت‌زنی و جنجال‌آفرینی، بنده موافق نیستم؛ با تکفیر کردن و متهم کردن این و آن، بنده موافق نیستم. اعتقاد من این است که مجموعه‌ی انقلابی کشور ـ که بحمدالله تعداد بی‌شماری از آنها در بین جوانهای ما، در بین صاحب‌نظران ما، اساتید ما، بزرگان ما، تحصیل‌کرده‌های ما حضور دارند ـ میتوانند با منطقِ محکم وارد میدان بشوند، نقّادی کنند. نقاط ضعف را و نقاط منفی را به رخ ما مسئولین بکشانند. گاهی میشود که مسئول، متوجّه نیست چه دارد میگذرد در متن جامعه، امّا آن جوان در متن جامعه است، او میفهمد؛ آن عزم ملّی و مدیریّت جهادی که عرض کردیم در زمینه‌ی فرهنگ .

————————————-

دیدگاه چهره های سیاسی در خصوص نام گذاری سال ۹۳
آیت الله احمد علم الهدی امام جمعه مشهد : مقام معظم رهبری فرمان عزم ملی صادر فرموده اند.
- در پدافند فرهنگی در مقابله با بی حجابی ها، بی عفتی ها و پرده بریها مردم مامور اجرای فرمان رهبری هستند و در کنارشان مدیریت جهادی مسئولان است و اگر این مدیریت جهادی نباشد عزم ملی ابتر خواهد شد.
- در سال گذشته دو بینش متضاد سیاسی در کشور ما وجود داشت که یکی از بینش ها معتقد به مذاکره و دست به سمت دشمن دراز کردن بود تا بتواند تحریم ها را لغو کند و مشکلات اقتصادی را حل کنند و در مقابل بینش دیگرمی گفت باید در مقابل دشمن بیاستیم و در مقاومت بیافزاییم.
آیت الله علم الهدی گفت: اما در مقابل این دو بینش تنها یک راه مشکل گشا بود که باعث شد ملت متحد و یکپارچه در یک خط قرار گیرند و آن نعمت رهبری بود.
وی اظهار کرد: مقام معظم رهبری از یک طرف با بیان سیاست نرمش قهرمانانه راهبرد پنجره باز کردن به سوی غرب را مطرح کردند و از سوی دیگر با طرح آسمانی فرهیخته پرور اقتصاد مقاومتی این سیاست مقاومت در برابر دشمن را مطرح کردند و به این طریق هر دو طرفدار سیاست مقاومت و مذاکره قرار گرفتند.
امام جمعه مشهد خطاب به مردم و مسئولان تصریح کرد: شکر نعمت تنها به دعا نیست بلکه باید این شکر را کاربردی کنیم و مردم باید در عرصه اقتصاد و فرهنگ فعال شوند و آنهایی که در یک کارخانه کار می کنند مرد و مردانه وارد میدان شوند و پای کار بایستند و آن سرمایه ای که فرمان تولید را در دست دارد توجه کند که مقام معظم رهبری فرمان عزم ملی صادر فرموده اند. ( بلاغ نیوز ، ۱/۱/۱۳۹۳ )
سید رضا اکرمی: فرهنگ را از خانواده‌ها آغاز کنیم
رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری با اشاره به موضوع فرهنگ در جامعه گفت: باید این موضوع را از خانواده‌ها آغاز کنیم. , وی با اشاره به این‌که «در سال ۹۲ حماسه سیاسی رخ داد و در سال جدید باید به صورت جدی‌تر به فکر تحقق حماسه اقتصادی بود» اظهار کرد: در سند چشم‌انداز ۲۰ ساله برنامه پنج ساله توسعه و همچنین سیاست‌های اقتصاد مقاومتی که از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شد برنامه‌ها، اهداف و افق کاملا مشخص شده و اکنون زمان اجراست.
ایرج ندیمی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: معیشت مردم و اقتصاد مقاومتی در سال جدیدمورد توجه دولت باشد
ندیمی با تاکید بر این‌که «بیشترین توجه حکومت باید معطوف به معیشت مردم باشد» بهبود معیشت را از طریق کاهش تورم و نقدینگی میسر دانست. وی گفت: طبیعتا عمده توجه دولت در سال آینده باید به اجرای اقتصاد مقاومتی باشد. تا بتوانیم در رابطه با مباحث حوزه‌ی تولید و اشتغال و صادرات رفتار متناسب داشته باشیم.
نعمتی عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس : با انتقال نقدینگی به تولید، باید رکود تورمی را شکست
وی با اشاره به اولویت‌های که در صنایع کشور و سرمایه‌گذاری در این زمینه‌ها وجود دارد ابراز عقیده کرد که باید تلاش کنیم رکورد را شکسته و به سمت تولید حرکت کنیم که یکی از راه‌های آن انتقال نقدینگی به تولید است.
اسماعیل جلیلی:لزوم اتحاد قوا و مردم برای جهش در اقتصاد و فرهنگ
نائب رئیس فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت با تاکید بر لزوم اتحاد قوا و مردم برای جهش در اقتصاد و فرهنگ
گفت: یکی از دغدغه‌هایی که باعث شده مقام معظم رهبری به مباحث اقتصادی توجه داشته باشند شرایط اقتصادی کشور است.
وی اضافه کرد: تأکید رهبر معظم انقلاب در این زمینه نشانگر این است که برنامه‌های طراحی شده تاکنون ناکارآمد بوده و نتوانسته شرایط مطلوب اقتصادی را فراهم کند. ( خبر آنلاین ، ۱/۱/۱۳۹۳ )
یدالله جوانی کارشناس مسائل سیاسی : افزایش هجمه فرهنگی دشمن عامل هشدار رهبر معظم انقلاب
- همانگونه که امام خمینی (ره) فرمودند و مشی مقام معظم رهبری نیز است “منشأ همه خوشبختی و بدبختی یک ملت فرهنگ است” .
- هجمه فرهنگی دشمن نسبت به گذشته بیشتر شده از این رو مقام معظم رهبری امسال در کنار اقتصاد موضوع فرهنگ را نیز مطرح کردند .
- هر کس در مقابل تهاجم فرهنگی و جنگ نرم دشمن نقش و وظیفه ای دارد اما اساس کار مردم هستند.
- رهبر معظم انقلاب چند سال است که در شعار سال موضوع اقتصاد را بیان می کنند و این نشان می دهد که برای پیشرفت موضوع اقتصاد بسیار اهمیت دارد.
- رهبری در سخنان آغاز سال جدید فرمودند حماسه سیاسی تحقق یافت اما حماسه اقتصادی آن طور که انتظار می رفت محقق نشد از این رو پیش بینی می شد که اقتصاد همچنان در اولویت باشد.
- همانگونه که مد نظر مقام معظم رهبری هم هست در اقتصاد مقاومتی مردم باید به صحنه بیایند و حماسه اقتصادی را خلق کنند و دولت در این راستا وظایف خاص خود را دارد و باید به ریل گذاری و کنترل های لازم بپردازد. ( یدالله جوانی ، خبرگزاری فارس ، ۱/۱/۱۳۹۳ )
بازتاب پیام نوروزی مقام معظم رهبری ذر رسانه های فارسی زبان غرب

رسانه های فارسی زبان وابسته به غرب، در آغاز سال ۱۳۹۳، اقدام به بازتاب پیام نوروزی مقام معظم رهبری کردند.

—————————————–
سایت رادیو فردا(Radio Farda)، نوشت : “آیت‌الله علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی ایران روز اول فروردین سال ۹۳ در پیام‌های نوروزی خود مسئله اقتصاد را محور تلاش‌های نظام جمهوری اسلامی در سال جدید عنوان کرده و وعده دادند که امسال شاهد رونق و شکوفایی اقتصادی خواهیم بود.”
این سایت ادامه داد: “آیت‌الله خامنه‌ای به روال دو دهه گذشته، سال جدید را نامگذاری کرد و گفت که سال ۹۳ سال “اقتصاد و فرهنگ، با عزم ملی و مدیریت جهادی” خواهد بود. وی خواستار آن شده که مردم در زندگی و سازندگی کشور مشارکت کرده و گفته است: “هم در اقتصاد و هم در فرهنگ، کار بدون حضور مردم پیش نخواهد رفت و گروه‌های گوناگون مردمی باید با اراده و عزم راسخ ملی در این عرصه‌ها نقش آفرینی کنند.”“

سایت دویچه وله(DW) هم نوشت: “رهبر جمهوری اسلامی ایران در پیام نوروزی خود تحقق شعار سال ۹۳ را مستلزم تلاش مشترک مسئولان و آحاد مردم عنوان کرد و گفت: “هم در اقتصاد و هم در فرهنگ، کار بدون حضور مردم پیش نخواهد رفت و گروه‌های گوناگون مردمی باید با اراده و عزم راسخ ملّی در این عرصه‌ها نقش‌آفرینی کنند.”“

سایت رادیو فرانسه(RFI) نیز نوشت: “دقایقی پس از تحویل سال نوی ایرانی آیت الله علی خامنه ای طی پیامی ضمن تبریک به مناسبت فرارسیدن سال جدید این سال به نام سال ” اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی ” نامگذاری کرد. رهبر جمهوری اسلامی ایران در این پیام از جمله می گوید: “در سالی که گذشت اعلام شده بود که سال ” حماسه سیاسی وحماسه اقتصادی ” است، حماسه سیاسی بحمدالله درعرصه های مختلف به بهترین وجهی صورت گرفت. درباب حماسه اقتصادی کار که باید انجام بگیرد و توقع بود که اتفاق بیفتد، اتفاق نیفتاد. تلاش هایی انجام گرفت که مورد سپاس است، ولی کار بزرگی که باید در زمینه حماسه اقتصادی انجام بگیرد، همچنان در پیش روی ماست و ما موظفیم که این حماسه را به وجود بیاوریم، مسئله اساسی اقتصاد برای کشور ما وملت ما یک مسئله مهم است.”“

العربیه(Alarabiya) هم نوشت: “آیت الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران در پیام نوروزی خود به مناسبت سال جدید شمسی، گفت که در سال گذشته حماسه اقتصادی به شکل مورد انتظار محقق نشد. وی در ترسیم افق سال نو، دو مسئله اقتصاد و فرهنگ را مهم‌تر از مسائل دیگر بر شمرد و تاکید کرد: “برای تحقق شعار سال ۹۳ یعنی اقتصاد و فرهنگ، با عزم ملی و مدیریت جهادی تلاش مشترک مسئولان و آحاد مردم ضروری است.”“ ( جام نیوز، ۱/۱/۱۳۹۳ )

نکات پایانی
۱- مقام معظم رهبری در جوار بارگاه ملکوتی امام رضا : امیدواریم در گفتارهای صاحب‌نظران و دانایان جامعه که میفهمند سیاست جمهوری اسلامی، امروز چیست و چه‌کار دارد انجام میگیرد، برای افکار عمومی روشن بشود.
۲- سالی که آقا آن را سال نوآوری و شکوفایی نامیدند، بعد از عید در اولین جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی موضوع مطرح شد و همه خیلی خوشحال بودند و استقبال کردند و بر اهمیت این سال تأکید کردند. صحبت از این شد که حالا دستگاه ها چه وظایفی دارند. یکی از اعضای شورا پیشنهاد کرد که ما یک دبیرخانه ای در کنار دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی یا در دل دبیرخانه موجود برای این شعار تشکیل دهیم و از همه دستگاه ها بخواهیم که تا فلان تاریخ همه نمونه های نوآوری و اسناد نوآوری خود را برای ما برسانند. بنده مخالفت کردم و گفتم از این کارها هیچ خروجی مفیدی درنمی آید. فرض کنید یک اداره ای هم یک وانت اوراق برای شما فرستاد و اسمش را گذاشتند نوآوری. شما چه کار می کنید ؟ آنجا گفتم که بنده معتقدم غرض رهبری این نیست که از این نوع کارهای اداری صورت بگیرد، بلکه غرض این است که تمام دستگاه هایی که با عموم مردم سر و کار دارند، حقیقت این موضوع را تشریح و ضرورتش را بیان کنند و نیاز کشور را توضیح دهند و آثار زیانبار فقدان آن را بیان کنند.





:: بازدید از این مطلب : 232
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 13 اسفند 1393 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید

<-CommentGAvator->
سعيد در تاریخ : 1393/12/14/4 - - گفته است :
واقعا عالي

دمت گرم


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: